1. FÅ TILGANG

Når bedriften din har inngått en avtale om å bli en HjemJobbHjem-bedrift og alt er klart, vil du motta en e-post med brukernavn og passord til bysykkelen.no. 

Dersom du ikke har mottatt en slik e-post enda, har du ikke fått tilgang. Har andre kolleger fått denne e-posten, må du ta kontakt med den som er ansvarlig for HjemJobbHjem i din bedrift for å få tilgang.

 

2. FINN LADESTASJON

Det første du må gjøre, er å finne nærmeste ladestasjon. Dette kan du gjøre på bysykkelen.no.

 

  

3. LÅS OPP

Du låser opp sykkelen fra ladestasjonen ved å registrere brukernavnet og passordet ditt. Da har du tilgang til sykkelen i opptil tre timer.

 

4. LEVER SYKKELEN TILBAKE

For å levere sykkelen tilbake må du sette den fra deg i en ladestasjon. Du finner nærmeste ladestasjon ved å trykke på "avlever" på skjermen når du sykler. Da får du en oversikt over de nærmeste ladestasjonene.  

Er det ledig plass i stativet, setter du sykkelen inn. Resten ordner seg selv.

Dersom det ikke er ledig plass, setter du sykkelen fra deg utenfor ladepunktet. Se bort fra advarselen om at du blir belastet ekstra for dette.

 

5. PARKER SYKKELEN MIDLERTIDIG

Du kan parkere sykkelen midlertidig for eksempel om du er ute og handler eller skal i møte. Da parkerer du bare sykkelen og låser den. Trykk «Lås sykkel» på sykkelens skjerm, og lås manuelt med låsen på bakhjulet.

 

6. BOOK SYKKEL

For å være helt sikker på at du får en sykkel, har du anledning til å booke sykler på forhånd på bysykkelen.no. Logg inn og book sykkel fra det ladepunktet du ønsker å sykle fra, så står sykkelen klar til deg. Du kan booke en sykkel umiddelbart og hente den innen en halvtime, eller du kan booke en sykkel et stykke fram i tid. Velger du å booke lang tid på forhånd, får du en SMS som bekrefter at sykkelen er tilgjengelig 30 minutter før du har booket den.

Du finner din sykkel ved å se på skjermene hvilken som er booket.