Gå til artikkelen

Få tilgang

Når bedriften din har inngått en avtale med HjemJobbHjem vil du motta en SMS som gir deg informasjon om hvordan du kan ta i bruk Bysykkelen. Som ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift kan du bruke Bysykkelen kostnadsfritt i 3 timer før du må levere den tilbake i en ladestasjon.

Opprett bruker

For å ta i bruk Bysykkelen må du opprette en bruker på https://my.bysykkelen.no/nb/account/hjh ved å legge inn mobilnummer. Du vil få tilsendt en kode på SMS som du legger inn på nettsiden. Deretter får du beskjed om å registrere brukernavn og passord.

Lås opp

Du låser opp sykkelen fra ladestasjonen ved å registrere brukernavn og passord. Da har du fri tilgang til Bysykkelen inntil 3 timer. Hvis du har glemt ditt passord, kan du trykke på «glemt passord» på skjermen på sykkelen. Du vil å få en sms med nytt passord, slik at vu får tatt ut en sykkel.

Lever sykkelen tilbake

For å levere sykkelen tilbake må du sette den fra deg i en ladestasjon. Du finner nærmeste ladestasjon ved å trykke på «avlever» på skjermen. Da får du en oversikt over de nærmeste ladestasjonene. Er det ledig plass i stativet, setter du sykkelen inn. Resten ordner seg selv.

Dersom det ikke er ledig plass i ladestasjonen, setter du sykkelen fra deg like ved ladepunktet. Du må så trykke «avlever» på skjermen. Husk å låse sykkelen. (Se bort fra advarselen om at du blir belastet ekstra for dette).

Parker sykkelen midlertidig

Du kan parkere sykkelen midlertidig for eksempel om du er ute og handler eller skal i møte. Da parkerer du bare sykkelen og låser den. Trykk «Lås sykkel» på sykkelens skjerm, og lås manuelt med låsen på bakhjulet.

Book sykkel

For å være sikker på at du får en sykkel, kan du forhåndsbooke en sykkel på bysykkelen.no.

Logg inn og velg tidspunkt og ladepunkt du ønsker å sykle fra. Du kan booke en sykkel umiddelbart og hente den innen en halvtime, eller du kan booke en sykkel fram i tid. Velger du å booke lang tid på forhånd, får du en SMS som bekrefter at sykkelen er tilgjengelig 30 minutter før du har booket den.

Du finner din sykkel ved å se på skjermene hvilken som er booket.