Gå til artikkelen

HjemJobbHjem har besluttet å kåre en årlig HjemJobbHjem-bedrift som har utmerket seg som en sterk mobilitetsaktør i regionen. Det er en stor glede å meddele at Stavanger Universitetssykehus (SUS) er kåret til årets HjemJobbHjem-bedrift i 2017.

Gratulerer med en vel fortjent pris!  

Kriteriene for å vinne prisen er som følger:

 • God forankring av HjemJobbHjem i ledelsen i bedriften
 • En engasjert HjemJobbHjem-kontakt i bedriften som motiverer ansatte til å ta del i ordningen
 • Infrastruktur på arbeidsplassen som tilrettelegger for at det skal være enkelt for de ansatte å sykle, jogge eller gå til jobben
 • God intern informasjon om tiltaket og markedsaktiviteter for å motivere ansatte til å endre reisevaner til og fra jobb
 • Høy andel syklister, kollektiv brukere og ansatte som går til og fra jobb
 • Generell interesse for å skape et godt mobilitetstilbud i regionen

SUS leverer på alle punkter. Med infrastruktur mener vi at det er gode parkeringsmuligheter for syklister, verktøy og service stasjoner og supre garderobeforhold.

I tillegg har SUS blitt en god samarbeidspartner og ressurs i arbeidet med å videreutvikle HjemJobbHjem og øvrige mobilitetstiltak som rører seg i regionen.

Her er det og verdt å nevne at SUS vant kåringen av årets Sykkelvennlige bedrift under fjorårets «Sykle til jobben kampanjen». SUS er og aktiv med flere deltagere og engasjerte medarbeidere i forbindelse med Nordsjørittet. 

SUS har vært med i HjemJobbHjem-ordningen siden oppstarten i 2015. For å implementere HjemJobbHjem på SUS har vi hatt flere felles markedsaktiviteter. God interninformasjon ved kommunikasjonsavdelingen på SUS, stand på markedsplassen og tilstedeværelse på ulike arrangementer har gjort at mange ansatte er kjent med tilbudet. Dette samarbeidet har gitt gode resultater.

Fakta:

 • Bysykkelen som en del av HjemJobbHjem-tilbudet har vært et svært populært tiltak. 2636 ansatte har registrert en Bysykkel-konto. I dag er det 4 ladestasjoner lokalisert utenfor utvalgte bygg på SUS.
 • Sykkelparkeringene fylles opp daglig og service tilbudet benyttes av flere ansatte.
 • I 2017 ble det solgt nærmere 10.000 HjemJobbHjem-billetter. I tillegg ser vi at flere benytter seg av andre billetter som Kolumbus tilbyr.
 • Ansatte som bor i nærheten av jobben, velger å spasere til og fra jobb.
 • Bilandelen på SUS er ukjent, men vi vet at mange bruker bilen av og til og velger et grønnere alternativ når det måtte passe bedre inn i hverdagen.

Alle bedriftene som er med i HjemJobbHjem-ordningen har en dedikert kontaktperson som sørger for å administrere ordningen og formidle informasjon internt. Her har SUS lykkes særdeles godt. HjemJobbHjem-kontakten på SUS gjør en enestående jobb med å tilrettelegge tiltak for ansatte som sykler, reiser med kollektivtransport eller går til og fra jobb. En god HjemJobbHjem-kontakt og ildsjeler i bedriften er vesentlig for å rekruttere nye ansatte til å endre sine reisevaner til og fra jobb.

SUS gir HjemJobbHjem inspirasjon og spennende utfordringer i hverdagen. Det er noe vi setter stor pris på som samarbeidspartner. 

Publisert: 24.april 2018

Sparkesykkel-entusiasten

Noen spanderer på seg en sydentur når de fyller 50 år. Oddny Haugland kjøpte sparkesykkel.

Les mer om Oddny og andre

SMÅBARNSMAMMA BYTTET UT BILEN MED EL-SYKKEL

Småbarnsfamilien fra Stokka hadde to biler. I vår bestemte de seg for å selge den ene og erstatte den med el-sykkel. Ellen Høynes angrer ikke.

Les mer

En stille start på dagen

Klokken er halv åtte en mandag morgen i september. Trond Vatland tar på seg redningsvesten og legger fra kai på Buøy.  Lyden fra en by som våkner til liv forsvinner bak ham. Det blir stille. En liten halvtime senere har han krysset Byfjorden og arbeidsdagen kan begynne.

Les mer