Klokken er halv åtte en mandag morgen i september. Trond Vatland tar på seg redningsvesten og legger fra kai på Buøy.  Lyden fra en by som våkner til liv forsvinner bak ham. Det blir stille. En liten halvtime senere har han krysset Byfjorden og arbeidsdagen kan begynne.

-          Det er så avslappende å padle. Det er bare sjøen, kajakken og meg der ute. Når jeg skal hjem fra jobb legger jeg ofte til en ekstra runde rundt Hundvåg, sier jobb-padler, Trond Vatland. Trond bor på Hundvåg og jobber i HjemJobbHjem-bedriften CGI, som holder til i Veritashammaren. Sjøveien til jobb tar 30 minutter fra dør til dør. CGI flyttet nylig fra Hinna Park til Veritashammaren. Tidligere padlet Trond hele veien fra Hundvåg til Hinna. Nå har sjøveien til jobb blitt betraktelig kortere. Han forteller at han møter få likesinnede på vei over Byfjorden.

-          Hehe, nei, det er veldig stille der ute. Jeg er ganske alene om å velge denne reisemåten til jobb. Nettopp denne stillheten gir meg en god start på dagen, forteller han. 

Trond padler ikke hver dag. Han følger med på værvarselet. I vind og regn velger han sykkelen. Bilen solgte han nylig. Det mest effektive er å sykle, men den beste starten på dagen får han på sjøen. Akkurat denne morgenen skinner solen samtidig som en kraftig uværsbyge overrasker Trond på vei til jobb. Ikke helt uvanlig vestlandsvær. Han søker ly under Bybrua. Det blir en frisk start på dagen, men naturopplevelsen veier opp.

-          Å sykle blir faktisk litt masete sammenlignet med å padle. Alle lyskryssene og bråket. Nei, jeg foretrekker padling, men det er jo en væravhengig reisemåte.

Vel framme i Veritashammaren legger han til ved Stavanger Kajakklubb sin brygge. Han trekker opp kajakken og tar den med seg de 100 meterne det er å gå til kontoret. I HjemJobbHjem-bedriften CGI er det mange som sykler til og fra jobb, og Vatland forteller at Bysykkelen er spesielt populær blant de ansatte. Kollegaene er imponert over Tronds jobbreise.

- Vi er ganske flinke til å reise kollektivt og sykle i CGI, men foreløpig er det bare jeg som padler, ler han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste etappe: På vei til kontoret.

 

ida.lindoe@hjemjobbhjem.no

foto: Arne Bru Haug