- Nå slipper jeg å stå fast i bilkø. Det er faktisk det verste jeg vet, sier Ellen Høynes. 

Vi møter henne på vei hjem fra barnehagen. Hun har hentet Milla Sofie og Isak Johannes. De små er veldig fornøyd med sykkelvogn som nytt framkomstmiddel. - Det er helt klart kjekkere for ungene å sitte i denne vognen framfor å kjøre bil, forteller moren.

Beslutningen om å selge den ene bilen var Ellen og samboeren, Kjetil Refvik, enige om. Ellen hadde bare et krav. Hun ville erstatte bilen med en el-sykkel.

Gikk til innkjøp av skikkelig regntøy

Familiens nå eneste bil disponerer mannen til-fra Stokka og Hinna Park. Ellen jobber på Tjensvoll og avstanden dit er overkommelig for en småbarnsmor på to hjul.

- Det krever litt mer planlegging i hverdagen å kun ha sykkel tilgjengelig, og det er en forutsetning å ha skikkelig regntøy når høsten kommer. Jeg er ikke værsyk. Regn og vind bekymrer meg i grunnen lite, men det er klart at vi må være skikkelig kledd for alle årstidene, sier hun.

Dersom bussen skulle friste mer enn el-sykkel når høstmørket er over oss, har Ellen mulighet til å reise til og fra jobb med HjemJobbHjem-billetten. Hennes arbeidsgiver er del av ordningen som gir alle ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter tilgang til en rabattert billett.

- Det høres supert ut, sier tobarnsmammaen, men legger til at hun trolig ikke kommer til å svikte den nye sykkelen sin, tross mørketid og ruskevær.

- Hva skal vi egentlig med to biler?

Det var spørsmålet som ble reist hjemme hos familien Refvik-Høynes en gang i fjor vinter. Bakgrunnen for salget av familiens nummer-to bil var økonomiske og praktiske årsaker.

- Det er jo et poeng å spare de pengene hvis vi kan. Bompenger er dyrt og blir trolig enda dyrere i nær framtid, påpeker Ellen, og legger til at mosjon og frisk luft også er et positivt aspekt av valget familien har tatt.

Den nye hverdagen fungerer så langt veldig fint.

- Jeg snakker så mye om hvor bra dette har vært for oss at flere av venninnene mine nå også vurderer å kjøpe el-sykkel. En har allerede gjort det, sier hun.

Også er det jo alltid et trekkplaster at sykkelen er veldig fin og feminin.

- Jeg er så fornøyd med den. Nå har jeg til og med kjøpt muffer til hendene, så nå kan høsten og vinteren bare komme, sier tobarnsmammaen.

 


Milla Sofie og Isak Johannes trives i familiens nye sykkelvogn.

ida.lindoe@hjemjobbhjem.no